#blogg100 inleds spontant med matinlägg

Att skriva en kokbok en dag vore fantastiskt, tills dess nöjer jag mig med att twittra och matblogga väldigt sporadiskt. Inser att även om planen var att inte sätta tema på min utmaning #blogg100 så verkar första veckan få fokus på mat. 

Igår blev det hembakat bröd, med ett enkelt recept med tusen variationer. Fem deciliter valfri vätska, 37 grader varm, blandas med ett paket jäst. Rör sedan ner två teskedar salt, en halv deciliter olivolja och 12-13 deciliter valfria gryn-, fling eller mjölsorter. För bästa resultat så ta helst minst 1/3 vetemjöl och max fyra deciliter gryn. Cirka 40 minuter, 175 grader i ugnen brukar bli lagom, beroende på vilken form man väljer på brödet. 

image

Passar också på att tipsa om en annan brödfavorit, mitt Columbusbröd. Blanda ihop en enkel deg på kvällen, låt den stå i kylen över natten och sätt in i ugnen på morgonen för nybakat bröd på 30 minuter. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s