Rostad ratatouillepasta – #blogg100

Efter helgens styrelsemöte var jag för en gång skull hemma i bra tid. Efter att ha tagit en vinterpromenad kunde jag ägna kvällen åt matlagning. Terapi! 

Har man gott om tid och ändå inte vill spendera hela kvällen i köket är rostad ratatouillepasta en av mina absoluta favoriter. 

Ingredienser: en hel vitlök, fem tomater, en aubergine, en zucchini, en stor lök, olivolja, smakrik ost, salt, peppar och pasta. Tid: Cirka en timme. 

Skär av toppen på vitlöken, ringla ner lite olivolja över klyftorna och klä in hela vitlöken i folie. Sätt in i ugn på 230 grader. Hacka alla grönsakerna. Lägg allt utom tomaterna på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Efter femton minuter av totala tiden sätts grönsakerna in i ugnen. Rör om med jämna mellanrum. När det återstår 20 minuter läggs tomaterna in. Ringla olja över, salta och peppra. 

Koka pastan. Spara cirka en deciliter av vattnet. Blanda samtliga grönsaker, riven ost och pastavattnet. Kläm ur den mjuka vitlöken ur skalet och blanda ner i ratatouillen. Blanda med pastan. Riv ost över. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s