Med extra allt – #blogg100

imageimageimage

Efter ha fyndat en vacker rosmarinplanta fick jag idén att göra focaccia. Trixade med ett recept och gjorde ett klassiskt bröd och ett bröd med extra allt. 

Blanda ett halvt paket jäst med en deciliter ljummen mjölk, rör ner två deciliter ljummet vatten, två matskedar smält honung och en matsked flingsalt. Blanda ner två deciliter grahamsmjöl och fem-sex deciliter vetemjöl. Låt jäsa 45 minuter under bakduk. Lägg ut på plåt, forma till bröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Stick ner fingret i degen så det blir gropar, ringa över olivolja, rosmarinkvistar och flingsalt. På bröd nummer två la jag också på lite bitar lagrad ost, grovhackad rödlök, oliver och soltorkade tomater. Smaklig spis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s