Bästa på Teneriffa – Los Cristianos

Förra veckan åkte vi till solen. Jag är ingen chartermänniska och mina vintersemestrar brukar ägnas åt skidåkning om livet vill mig väl. Men efter att ha renoverat hus i flera månader och dessutom stått ut med en vinter som hittills mest varit som en väldigt mörk höst var det särdeles bra tajming för charter. Tack kära svärföräldrar för resan.

Bild

Bild

Öns bästa Mojito finns längs strandpromenaden mellan Playa los Americas och Los Cristianos. Receptet?

Per glas: 1 lime skärs i fyra bitar. Klappa tre-fyra myntablad med händerna. Häll i en matsked farinsocker i glaset. Mortla. Fyll hela glaset med krossad is. Fyll glaset upp till en tredjedel med mörk rom (Arehucas) och fyll på med juice av lime , citron och vatten. Skaka, servera, njut!

Bild

Vi bodde på ett mycket bra hotell i Los Cristianos. Lugnt, fint och inte så stort men alla finesser som hotell bör ha. Bra frukostbuffé, trevlig personal, gym men det som gör det till ett guldhotell: takpool! Hotellet passar inte så bra för barnfamiljer men för vuxna som vill ha en avkopplande semester, kolla in Hotel Reveron Plaza. Inga problem heller att hitta en ledig solstol vid poolen, tre minuter från stranden och balkonghäng med utsikt över torget och kyrkan i byn. Bild

Bild

Bild

Bästa vågorna finns på vägen mot Playas Los Americas. Solnedgångsbad rekommenderas verkligen. Det var ganska varmt i vattnet trots att det var januari och ”vinter”. Solen går ner hur snabbt som helst så missa inte att ta en bild eller två också.

DSCN9919

DSCN9681

Ta dig också bort från byarna och ge dig ut på en liten vandring. Det räcker gott och väl att bestiga ett litet berg när det är varmt. Ovanför Los Cristianos ligger ett där man kan se folk gå upp och ner varje dag. Gör det! Fantastisk utsikt och dessutom lite andra perspektiv än alla butiker med lika kläder eller restauranger med samma menyer. Nja, det var inte riktigt sant. Det finns en hel del bra restauranger också, såsom ChillOut, Bianco eller prova att beställa in mat på en sten i röd granit som håller 350 grader där du själv får ”steka” din mat. Riktigt gott! Räkorna rekommenderas.

DSCN9823

Bild

Tillbaka till vardagen, full med energi, från sol, takpool, vågor och mojito!

En reaktion till “Bästa på Teneriffa – Los Cristianos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s