Pasta med rostad ratatouille

Pasta är en storfavorit och jag har flera favoritrecept som jag gärna delar med mig av. Vi börjar med pasta med rostad ratatouille, en perfekt pastarätt när du har tid att vänta på middagen men inte så mycket ork att laga mat. En perfekt pastarätt som är nyttig, enkel och med mycket smak.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Ta en hel vitlök, skär av toppen, lägg in vitlöken i folie och ringla över lite olivolja. Sätt in vitlöken i ugnen. Skär en zucchini, en aubergine, en gul lök och en paprika i tärningar, lägg de på en plåt och ringa över olivolja. Salta och peppra och sätt in i ugnen när vitlöken varit inne en kvart. Ta en ask cocktailtomater, skär de i halvor och lägg de på en plåt, ringa över olivolja och salta och peppra. Sätt in de i ugnen när det gått ytterligare femton minuter. Koka upp pasta vattnet, lägg i pastan och koka. När vitlöken varit inne en timme, grönsakerna varit inne 45 minuter och tomaterna varit inne en halvtimme så ta en-två deciliter pastavatten, kläm ur vitlöken ur sitt skal, blanda ihop. Häll i alla grönsaker och rör runt och blanda sedan i pasta. Toppa med god ost om du vill!

1972657_10151893485235957_469924364_o

Du behöver: pasta, en zucchini, en aubergine, en vitlök, en paprika, en gul lök, en ask cocktailtomater, salt, peppar och olivolja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s