Köpa mat och matkasse online

Igår kväll vid elvatiden köpte jag tandborstar och skorpmjöl, från min säng. Du vet hur du alltid kommer på vad man ska handla när det tar slut men aldrig kan minnas det när du står i affären? Livet blev enklare när jag började handla på nätet.

Igår kväll plockade jag fram en väl använd tandborste ur badrumslådan och letade sedan efter ett nytt paket. Nej, det fanns inga. Loggade in på http://www.ica.se och klickade hem ett paket och la till dem i den redan existerande beställningen. Idag kör sambon förbi ICA på vägen hem och plockar upp veckans matkasse samt vår extra beställning. Kör fram bilen, trycker på en knapp och säger namnet och så kommer det en medarbetare med våra kassar.

wp-1474923089383.jpg

Sedan några veckor tillbaka prenumererar vi på ICAs inspirationskasse, tre dagar och fyra portioner (vi är två personer) och lägger ibland till en extra beställning av annat, såsom glödlampor, skorpmjöl, tandborstar eller frukostbröd. De senaste veckorna har jag dessutom varit ICAs bästa säljare… Jag är lite nyförälskad i näthandel. Det underlättar mitt liv rejält.

2016-09-26_2028

Innan sommaren handlade vi ofta mat varje dag. Eftersom vi har två hem och lever ganska flexibla, och lite röriga liv, så planerade vi nästan varje dag vad vi skulle äta den kvällen. Många besök på ICA och till slut hade vi dubbelt av flera matvaror och ändå verkade vi alltid sakna något…

Fördelar med matkasse och mat på nätet

+ Matkassen ger nya upptäckter med matvaror som vi inte brukar äta
+ Ny inspiration.
+ Hälsosamt. Känns välplanerat och vi äter mer grönsaker.
+ Enkelt att beställa mat på nätet. Kan fylla på varukorgen efterhand och sedan beställa senast 23.59 på söndagen om det ska hämtas samtidigt som matkassen på måndagen.

wp-1474923078424.jpgNackdelar med matkasse och mat på nätet

– Två gånger (av fem) har det saknas produkter. En gång var det ett paket haricot verts och det hade vi i frysen så det gick ingen nöd på oss. Svårt dock att veta vart jag ska vända mig för att meddela ICA. Idag saknades det två rödlökar. De stod med i ett av recepten men det fanns inga på listan över ingredienser att ha hemma, listan med ingredienser i kassen eller i påsen.
–  Man bör gilla citron. Jag gillar citron, sambon är mindre nöjd över citrus i maten och hittills har det varit citron i recepten i tre av fyra påsar.

wp-1474923084332.jpg

Förbättringsförslag till ICA

Vi har inspirationskassen men på fyra veckor har det varit en vegetarisk rätt. Det finns dock en vegetarisk kasse som vi tänkte prova. Men det är 2016 och det är tydligt att vi svenskor bör äta mindre kött så varför inte köra en vegetarisk rätt i veckan.

Jag skulle vilja tycka till mer. Varför inte lätt kunna ge betyg till rätterna? Eller berätta om något saknas eller berätta hur receptet skulle kunna bli ännu bättre? För om några månader kan ni ju köra samma recept igen. Om jag dessutom ger betyg till rätterna kan ni ju få bättre underlag för vad jag, och andra kunder gillar.

Skulle jag inte kunna få lite rabatt eller någon annan liten uppskattning om jag lockar fler kunder till ICA? Win-win.

wp-1474923072909.jpg

Blir det dyrare?

Vi handlar hittills för lite mindre pengar i september än vad vi gjorde i juli och i maj (tackar appen Tink för bra ekonomisk översikt). Samtidigt har vi nu fyllt på förråd med glödlampor, tandborstar etc. Men än så länge kan vi bara jämföra en månad. Dessutom var våra matkostnader höga tidigare då vi sällan storhandlade och dessutom ofta spontanhandlade. Inspirationskassen kostar 519 kronor i veckan och ger oss sex middagar (och ibland någon matlåda). Maten som vi klickar hem extra på nätet upplever jag håller samma priser som i vår lokala ICA-butik. Dessutom sparar vi tid.

Jämföra matkassar

Vi provade Linas matkasse i somras och var supernöjda med den veckan. Valet föll dock på ICAs matkasse då den går att hämta i butik. Vi är sällan hemma mellan 17-21 eller liknande tider på kvällarna vilket behövs för hemkörningen.

Ja, jag har pratat mig varm för ICAs matkasse och nätshopping de senaste veckorna för jag är väldigt nöjd. Kanske kommer vi tröttna lite efterhand och sakna våra ”egna” middagar men då gör vi ett uppehåll i prenumerationen eller så byter vi till en annan sorts kasse.

Har ni provat att handla mat på nätet? Prenumerar du på en matkasse?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s